Airway Heights Recreation Center
Designing an efficient, scalable, and community-oriented attraction


Airway Heights Recreation Center was envisioned as part of a progressive Design-Build proposal in close collaboration with Absher Construction. The major challenge of the project was to achieve the project goals within a limited budget. As the site was at the far end of town, its success ultimately relied on its ability to be operated and maintained efficiently. It also had to be an attraction that would draw users out to this location. The proposal, which was eventually presented to the City Council and at a public Open House, included a concept that could be phased and expanded as budgets allowed. In addition, discussions were held with the client over operating procedures that allowed for spaces with combined functionality. This ensured that the center could be put to use all hours of the day, for multiple user groups.

This project was complete by geoff anderson as principal-in-charge prior to his tenure at Schemata Workshop

Project Information

CLIENT
City of Airway Heights

LOCATION
Airway Heights, WA

PROJECT TYPE
Community Facility

SCOPE
Full Design Services

PROJECT TEAM
Geoff Anderson (Architect)
Absher Construction